Äventyrsspel

Spel där man ger sig ut på ett hisnande äventyr finns det gott om. I viss benämning skulle alla spela kunna vara äventyrsspel. Men om man tittar tillbaka på de klassiska hjältarna, sökandet efter en försvunnen skatt eller bara agera rollen som en äventyrare, kan vi rekommendera några speciella spel.

Gonzo’s Quest

Det här kan kännas lite underligt eftersom det är en spelautomat, men det får ändå stå med på listan. Visst är sanningen den att man inte springer omkring i en öppen värld med sin karaktär. Men istället uppfyller den andra krav. Vi har först och främst Gonzo själv, en conquistador som stjäl en skattkarta och behöver din hjälp för att hitta skatten. Sedan har vi faktumet att som äventyrare stöter vi på vinster och förluster hela tiden medan vi spelar, och varje vinst för oss närmare den stora skatten. En recension av spelet kan läsas här.

Uncharted

I samma anda som Tomb Raider och Indiana Jones, kommer spelen Uncharted där Drake är en äventyrare i ordets sanna bemärkelse. I det första spelet går han i sina förfäders fotspår för att hitta den mytomspunna staden av guld, El Dorado. Med sig har han även journalisten Elena som ska göra en dokumentär om honom. Spelen som kommer efteråt är också actionpackande äventyr där Drake söker och beskyddar gamla skattar från att falla i fel händer. Se trailer från första spelet här.

MacGuffin’s Curse

Det här spelet är faktiskt en app till iOS-system. Efter att MacGruffin har stulit en amulett från Museum of Myths and Mysteries får han kraften att förvanldas till en varulv om natten. Och det skulle han helst vilja slippa! Därmed handlar äventyret om att navigera sig runt i den stora staden och bli av med denna förbannelse. Tyvärr har staden bra säkerhetsåtgärder så man kan inte bara valsa in vart som helst. Och det är ju halva nöjet! Läs mer om det här.