En introduktion till dagens digitala slots

Slots, eller spelautomater som det också kallas, är allt annat än ett nytt påfund. Olika former av slotsspel har numera funnits i nästan två sekel, och även om själva principen fortfarande är den samma, så skiljer sig självfallet dagens nya spel en hel massa från dåtidens pionjärer. I detta inlägg tänkte vi informera lite kort om hur dagens spel fungerar rent generellt, vilka typer av slots som finns tillgängliga, och storleken på de belopp som finns att kamma hem, om turen väl infinner sig.

Hur spelar man?

Det är vanligt att många som aldrig tidigare testat på att spela någon typ av slot, men som känt sig sugna att testa, trots detta har undvikit att spela på grund av att de fått för sig att det skulle vara alldeles för svårt att lära sig. Vi kan med en gång slå hål på denna myt, då den stora majoriteten av alla slotsspel är supersimpla att komma igång med. Det är faktiskt så att spelen till och med är konstruerade för att vara lätta att plocka upp så snabbt som möjligt kunna underhålla den som spelar. Oftast är faktiskt det enda som behövs att du lägger din satsning och sedan trycker på en enda knapp för att vara igång. Spelen är även konstruerade för att att hjälpa dig som spelar en hel del. Bland annat så brukar många av spelen vara uttrustade med symboler som räknas som vad som helst, och sparar då dessa utan att du själv behöver komma ihåg att göra så, eftersom dessa är de bästa som du kan bli tilldelad. Många av spelen går nämligen ut på att bara liknande symboler med varandra, även om det finns fler sätt att vinna än så.

Olika typer av slotspel

Majoriteten av alla slotsspel som finns är relativt snarlika varandra, så det brukar alltid finnas inslag att känna igen vilken spel du än väljer. Lika vanligt som det är att spelen påminner om varandra är det dock att de även har sin egen tvist. Det behöver inte röra sig om något jättespeciellt, men oftast har spelen någonting som gör de unika, så att de helt enkelt skiljer sig åt och lockar olika typer av spelare. Tack vare detta går det nästan alltid att hitta en slot som passar en, vilken person man än må vara, med sina egna intressen. Ett av de absolut mest populära casinona bland spelarna är Mr Green, som dessutom vunnit mängder av prestigefyllda priser genom åren. Mr Green slots har allt de man kan och bör vänta sig av bra slotsspel och det finns dessutom en hel uppsjö med spel att välja bland, en hel del med både fantasy och äventerstema!

Möjliga vinster

Förr i tiden kunde du möjligtvis hitta mekaniska slots på den lokala puben vid hörnet eller liknande, där vinsterna faktiskt var ganska anskrämliga och närmaste kan liknas med dagens leksaksmaskiner som finns utställda i många köpcenter och liknande. Trots detta var det många som spelade, något som helt klart ligger till grund för att vi idag, och som sagt, har betydligt fler spel att välja på, men också att vinstsummorna ökat lavinartat. Idag ser det nämligen ut på följande sätt för slotsspelen. Förutom att du kan vinna relativt regelbundna vinster av det lägre slaget, så har du dessutom alltid chans att vinna någon form av jackpott. De största vinsterna kommer ifrån något som kallas progressiva jackpotts, där maxvinsten hela tiden växer i takt med de kombinerade satsningar som alla spelare gör. En viss del av varje satsad krona går nämligen till att ständigt bygga på den progressiva jackpotten, tills dess att någon vunnit den, och då startar den sedan att växa på nytt ifrån sin grundnivå.